PDA

Просмотр полной версии : Ремонт духовокна на дому


exmocom
08.06.2022, 10:47
Саморемонтування печей
Сучасні вітрові шафи рідко ламаються, але проблеми в їх роботі не виключаються. Складність полягає в тому, що дизайн та всі його елементи не передбачають зовнішніх втручань. Ремонт вітрових шаф вдома зазвичай проводиться шляхом заміни компонентів, і в більшості випадків досвідчений майстер виконує це. Однак у деяких випадках поломки можна усунути самостійно.

ремонт духовок Ardo (Ардо)
ремонт духовок Ariston (Аристон)
ремонт духовок Atlant (Атлант)
ремонт духовок Веkо (Беко)
ремонт духовок Bosch (Бош)
ремонт духовок Candy (Канди)
ремонт духовок Daewoo (Деу)
ремонт духовок Electrolux
ремонт духовок Gorenje (Горенье)
ремонт духовок (https://servicecenter.kiev.ua/remont-duhovogo-shkafa-kiev) Hansa (Ханса)

Принцип роботи духовки
Використовувати духовку дуже просто. Його власник зобов'язаний встановити бажану температуру та тривалість процесу приготування. Або виберіть один із зазначених режимів роботи пристрою. Після цього просто покладіть продукти на внутрішні арборетки духовки і закрийте двері. Система не тільки контролюватиме процес приготування їжі. Автоматизація безпеки запобіжить викиду гарячого повітря, якщо необхідно, заблокує двері, реагує на будь-які надзвичайні ситуації та несправності в печі.



Пристрій вітрової шафи
Заглянувши в духовку, користувач мало побачить. Ластики, підсвічування ламп, відкриті паливні лінії на грилі та захисний тепловий кожух. Але розташування духовки набагато складніше. Конструкція включає ряд ключових компонентів, що відповідають за формування температури та циркуляцію повітря.

Нижній TEN
Нижче є нагрівальний елемент у всіх печах Саме він утворює основний тепловий потік для приготування їжі. Цей елемент не видно, закритий тепловим кожухом.

Кільце TEN
Кільце TEN працює в конвекційному режимі У той же час включається вентилятор, який розподіляє гаряче повітря по всьому об'єму духовки. Цей варіант не у всіх моделях шаф.

Верхній TEN
Є лише відкритий верхній TEN в протоках з можливістю грилю Його завдання полягає як у забезпеченні випікання продукту з усіх боків, так і у створенні апетитних кірок на поверхні. Система безпеки контролює роботу верхнього TEN, нагрівач автоматично вимикається, коли двері відчиняються.

https://servicecenter.kiev.ua/wp-content/uploads/2016/12/Remont-duhovogo-shkafa-300x206.jpg

Блок вибору режиму
Це може бути або круговий вимикач, або електронна панель вибору програми. Залежно від складності моделі духовки, користувач може зупинитися в режимі гриля, активувати конвекційну систему та використовувати інші параметри.

Контролер температури
У моделях печей з електронним керуванням температуру можна автоматично регулювати, залежно від програми приготування їжі, обраної користувачем. Також завжди можна встановити точне значення. У недорогих моделях це робиться круговим регулятором, звичною ручкою.

Термічна шкіра
Завданням термошкірих внутрішніх стін духовки є не лише захист користувача від небезпеки дотику до гарячих обігрівачів. Ця металева оболонка рівномірно розподіляє тепло, забезпечуючи належне приготування.

Вентиляційні отвори
Вентиляційні отвори в парі з вентилятором не тільки відволікають харчову пару і надмірно нагріте повітря. Вони охолоджують внутрішню частину духовки до того часу, як настав час вийняти з неї приготовлену їжу, для повного комфорту використання пристрою.



Вентилятор у духовці відповідає за розподіл тепла

Інформаційний табло
Основна інформація, яка відображається на дисплеї духовки, є час виконання певної програми Якщо пристрій не зайнятий своєю основною роботою, на табло може відображатися годинник або інші дані.

Двері з термостійким склом
Двері виконують відразу кілька завдань. Вона закриває камеру духовки і не дозволяє протікати тепло. Завдяки прозорому термостійкому склу можна стежити за станом їжі. Крім того, двері працюють як захист користувача. Вбудовані в нього контактні модулі контролюються системою безпеки духовки.

Нарешті, робота духовки неможлива без електронного модуля управління та численних датчиків регулювання температури. Рівень складності електронних та апаратних компонентів залежить від класу духовки, її вартості та кількості запропонованих варіантів.

Що може зламати
Будь-яка піч, а також інший складний пристрій можуть зламатися. Існує багато типових несправностей, причини яких зрозумілі навіть користувачам без особливих знань.



Якщо після встановлення температури, часу та режимів пристрій не нагрівається, потрібно перевірити стан кабелю живлення Не буде зайвим переконатися, що на виході є нормальна напруга.
Якщо TEN не світиться і немає опалення, рекомендується спочатку перевірити правильні налаштування режиму та вибір програми Ви також можете скористатися рекомендаціями виробника щодо вирішення такої проблеми.
Є перегрівання, продукти горять - це показано на неприємності з стороною термостата. Неправильна робота цього пристрою також призводить до низьких температур всередині духовки.
Якщо їжа погано запікається, не готується нормально навіть із збільшенням часу на процес - варто звернути увагу на обігрівачі. Швидше за все, доведеться замінити один із TEN.
Повністю непрацююча піч, у більшості випадків електронний модуль управління виходить з ладу Його можна замінити або перепродати. Однак такий ремонт потребує спеціальних знань.



Деякі моделі печей мають систему самодіагностики Вони повідомляють про розбиття кодів на дисплеї. Наприклад, помилка ER17 в моделях Ariston показує, що температура в духовці не збільшується протягом 125 секунд, і вам потрібно перевірити потужність, стан TEN, датчик управління. Якщо пристрій має систему самодіагностики, всі коди помилок наведені в інструкціях щодо його роботи.

Первинна перевірка
Перш ніж захопити мультиметр, надіти рукавички та отримати набір викруток, є сенс перевірити наявність потужності в духовці. Варто шукати відповіді на наступні запитання :

Чи подається їжа?
Чи добре кабель живлення??
Чи є хороший контакт між розеткою та виделкою?
Чи є сліди засмаги, плавлення на вилці та розетці?
Не вдалося підключити штепсельну вилку або запобіжник духовки?
Чи є провідний провід в ідеальному стані, чи є на ньому переломи, втрати чи платежі?


Перевірте запобіжник у вилці

Якщо немає проблем, описаних вище, і духовка все ще не запускається, варто перевірити пристрій на наявність стандартних несправностей.

Збій системи управління
Якщо електронний блок управління духовкою раптово виходить з ладу, то будьте готові дати охайну суму для ремонту. У більшості випадків нічого не потрібно робити для виявлення цієї проблеми. Сучасні моделі печей обладнані система самотестування: Електроніка буде незалежно сигналізувати, відображаючи код помилки.

Ремонт модуля управління своїми руками можливий лише за наявності досвіду та знань в галузі електронних технологій.



Деталі є змінними, їх можна замовити з каталогу виробника. Користувачам, які вважають за краще дістати запечену курку з духовки, а не електронні дошки, щоб зателефонувати кваліфікованому майстру.

Якщо це неможливо або кваліфікація обслуговуючого персоналу не є достовірною, ви можете замовити контрольний підрозділ цілий Це можна зробити на офіційному веб-сайті виробника або в спеціалізованому інтернет-магазині. Встановити плату за місце, яке згоріло, зазвичай не складно.



Ремонт регулятора потужності
У досить простих печах відповідальне обслуговування температури механічний регулятор потужності Він контролює роботу обігрівачів. Для різноманітних відмов (перегрівання, недостатня температура, холодна піч) рекомендується перевірити стан мідних контактів регулятора потужності. Вузол доведеться демонтувати, видаляючи елементи корпусу. Тарілки протирають алкоголем. З занадто товстими товстими макетами або загаром - можна використовувати невелику шкіру.

Також потрібно перевірити стан біметалічних пластин. Якщо вони порушені або деформовані, подальший ремонт нераціональний. Доведеться придбати новий регулятор потужності.

Очищення вузла в недорогих печах зазвичай усуває всі проблеми На жаль, у складних електричних печах TEN контролюються електронікою. Перевірка основного модуля без спеціальних знань неможлива. Інженерам сервісного центру рекомендується доручити таку роботу.



Невдача суперзарядних пристроїв
Вболівальники повені та грилю перестають створювати якісний потік повітря з часом. Якщо двигун працює, то ганок слід очистити. Він постійно накопичує пил, а на вентиляторах - жир та масло.

Після певного періоду роботи необхідно проаналізувати духовку та змастити двигун, якщо це передбачено його конструкцією.



У разі виходу з ладу нагнітача, перемотування назад або інший ремонт просто невигідні - вузол повністю замінено. Аналогічно, з гриль-двигуном. Він розміщений у нерозбірному корпусі разом із коробкою передач.

Помилка TEN
Нагрівальні елементи духовки постійно працюють у критичному режимі. Визначення, чи працює TEN, досить просто. Для цього увімкніть духовку для відповідного режиму нагрівання і перевірте температуру на дотик руки в кухонних рукавицях. Метод працює, однак, для більш точного результату краще нанесіть пірометр Пристрій чітко покаже рівномірність нагріву в районі, вкаже граничну температуру в заданому режимі. Це дасть можливість діагностувати «спалений» TEN не тільки повністю, але й частково.



Підігрівачі замінюються після розбирання корпусу, купувати відповідну частину не складно. Ви можете дізнатися конкретні маркування після видалення TEN або відповідно до довідкових даних вашої електричної моделі духовки.

Висновок
Останні три елементи, які змінюються без сумнівів і вагань, - це лампа підсвічування, теплові запобіжники та панель сенсорної плівки. Усі ці деталі не підлягають очищенню та ремонту.

Електроніка духовки повідомить про роботу запобіжника в аварійному режимі, а проблеми в роботі сенсорної панелі плівки діагностуються відсутністю реакції, необхідністю надмірного тиску та випадковою роботою. Ви можете самостійно замінити лампу підсвічування, але для встановлення нових теплових запобіжників або датчика плівки краще зв’язатися з майстром тут (https://servicecenter.kiev.ua/)