PDA

Просмотр полной версии : Ремонт духовок плиты


exmocom
08.06.2022, 10:41
Як відремонтувати електричну піч?
Якщо говорити про електричну плиту, ми маємо на увазі комбінований пристрій духовки та варильної панелі, які укладені в одну металеву коробку. Тому перед початком ремонту потрібно зрозуміти, як дістатися до самої духовки. Зрештою, візуальний огляд зсередини практично не дасть жодної інформації про проблему.

ремонт духовок Indesit
ремонт духовок Kaiser (Кайзер)
ремонт духовок LG
ремонт духовок Liebherr
ремонт духовок Toshiba (Тошиба)
ремонт духовок Miele (Миле)
ремонт духовок Samsung
ремонт духовок Sharp (Шарп)
ремонт духовок Siemens (Сименс)
ремонт духовок Snaige (Снайге)
ремонт духовок Stinol (Стинол)
ремонт духовок Vestfrost (Вестфрост)
ремонт духовок (https://liderdom.kiev.ua/%D1%80%D0%B5%D0%BC%D0%BE%D0%BD%D1%82-%D0%B4%D1%83%D1%85%D0%BE%D0%B2%D0%BE%D0%BA/)


Щоб зрозуміти, з чим можна зіткнутися всередині, потрібно знати дизайн пластини. Ці знання допоможуть не плутатись при розбиранні та закріпленні духовки.

Конструкція та розташування пластини
Для підготовки всіх електричних печей одна конструкція. Перший титул Грандіостикової перших університетів:

Варокова поверхня. Це верхівка пристрою з пальниками. Це приготування. Він може бути виготовлений у вигляді окремих конфорків із чавуну чи металевих нагрівальних тіней. Він також може мати скляне керамічне покриття (наприклад, ремонтні плити зі скляної кераміки?).
Панель управління. Тут розміщені основні ручки регулювання температури для кожного пальника та окремо для пластини.
Блок духовного контролю Найчастіше це незалежний програмований пристрій.
Піч шафа. Більшість електричної печі, температура якої може досягати 300 °. Піч може додатково оснащуватися зовнішньою нагрівальною тінню (гриль) та вентилятором для створення конвекції.
Нижня відкрита полиця. Подається для зберігання хлібобулочних листів, решіток та інших невеликих кухонних шарфів. У тому числі виконує функцію повітряного бар'єру, який захищає підлоги приміщення від надмірного нагрівання.
Металеві стіни. Задні та бічні сталеві листи, що покривають нутрощі електричної печі від вологи, бруду та інших послідів.
Основні причини несправності
Причини поломки для всіх печей приблизно однакові. Це пов’язано з тим, що конструкція цього пристрою жодним чином не змінилася за час його існування. Основні причини несправності можуть полягати в:

Недійсний центральний блок управління. Якщо в плиті є такий.
Зламаний термостат. Це спеціальний механічний датчик, який відповідає за підтримку температурного режиму всередині духовки.
Поранений, платний електропроводка. В принципі, проблеми з електропостачанням.
Поза порядку тіней.
Зламаний перемикач режимів опалення.
Інструкції з ремонту
Як Було вже ", ну, добре, я знаю, і хороша практика. Шобо, візидачі з принципом, вся причина для університету zberigannya tskoy близька до нових для різних моделей.

Найкраще розібрати тарілку з повним посібником користувача. У цій документації ви можете побачити точну електричну схему всієї пластини, а також дізнатися послідовність розбирання.

Якщо у вас немає документації, то діагностику доведеться проводити на основі загальних схем, які використовуються в дизайні майже всіх моделей (як самостійно закріпити електричні печі різних моделей?).

Відбір проб електричних печей
Перше, з чого слід почати, - це зняти варильну плиту з верху пристрою (читайте тут про розбиття різних типів хобі та відремонтуйте їх). Ця дія викриє всі нутрощі тарілки і дозволить вам працювати в більш зручних умовах. Видаляючи верхню частину, потрібно працювати досить ретельно.
https://liderdom.kiev.ua/wp-content/uploads/2020/09/remont-dukhovykh-hkafov-na-domu-300x300.jpg

Зазвичай варильна плита кріпиться до конструкції пластини за допомогою двох болтів (як відремонтувати варильну плиту своїми руками?). Вимкнувши їх, ви можете просто притиснути цю частину до стіни або відключити всі силові кабелі та відкласти її.
Часто тарілки розміщують у кутку кімнати або закривають між меблями. Для деяких людей ця домовленість доставляє дискомфорт при розбиранні та закріпленні духовки. Для зручності роботи з внутрішньою частиною електричної печі можна потягнути її до середини кімнати.
Перш ніж розпочати роботу, слід знайти ліхтар, оскільки окремі внутрішні датчики та дроти приховані досить глибоко. Знайти їх сліпо - досить складно.
Для ремонту також знадобиться електричний вольтметр, викрутка, дрібний наждачний папір, ганчірка та спиртовий розчин.
Усунення проблем
Добравшись до внутрішньої частини духовки, ви побачите фолубний кожух, під яким є теплоізоляційний шар, і лише потім нагрійте тіні та саму металеву шафу. Крім того, пристрій духовки включає інші компоненти та регулятори та датчики, в яких можуть виникнути проблеми.

Деякі власники скаржаться, що їх піч перестає працювати в режимі грилю. Проблема цієї несправності може бути не розпадом тіні, а збоєм датчика закриття дверей. Багато печей змушують відключати гриль, якщо двері не зачинені.

Регулятор потужності
Ланцюжок для температури. Він Прату, кричачи на контакт Кінці, Які, Сливи Закічі Чжитти на Електричних Плаках у духовенства.

Термостат працює в парі з цим блоком, це термостат. Він розміщується як запобіжник проти перегріву. Його поломка може призвести до того, що духовка буде нагріватися сильніше, ніж попередня, або взагалі не нагріватися.

Термостат - це датчик, що працює на електричних та механічних фізичних принципах. Найчастіше саме механічна частина вузла не підлягає ремонту, яка розривається. В принципі, якщо термостат не вдається, найкраще його повністю замінити.

Сам регулятор потужності може зламатися з кількох причин:

Окислення або порушення мідних контактів. У цьому випадку вам потрібно розібрати весь вузол і очистити мідні бляшки спиртовою рідиною. Якщо у них великі згустки нагар, їх можна видалити невеликим наждачним папером.
Деформація або розпад біметалічних плит. У такій несправності ремонт досить важкий. Простіше придбати новий регулятор.
Блок управління
Розбивка в цьому вузлі не буде ігнорувати себе. Швидше за все, внутрішня діагностика блоку управління визначатиме проблему самостійно та відображатиме код помилки на дисплеї пристрою. Розшифрування розбивки можна переглянути в посібнику користувача або на офіційному веб-сайті виробника електричної печі.

Серйозна поломка блоку управління або його повне відмову від роботи може бути усунена лише методом повної заміни. Припой або виправлення такої деталі є невигідним, а іноді навіть небезпечним.

Ви можете замовити новий блок самостійно. Для цього потрібно переглянути номер каталогу цієї запчастини, після чого ви знайдете її в інтернет-магазині, що займається продажем деталей для побутової техніки. Змінити блок легко. Потрібно відключити зламану частину від потужності та корпусу пластини, а не її місця, щоб поставити нову запчастину.

Досвідчені майстри електриків не ремонтують центральний блок управління через складність його конструкції та низьку ймовірність фіксації цього блоку. Швидше за все, майстер запропонує вам повністю замінити вузол, але не відремонтувати його.

Проблеми з електропроводкою
Перче, потім три клопи - перехрещують електричну проводку, зараз контактують з групою, до реальної історії Ланзуза. Мейстерна може бути обрамлена електричним вольтметром суб-дат. Орієнтовна послідовність дій :

Перевірка проводів від головного клемного блоку входу до блоку управління до вимикача опалення або регулятора потужності.
Перевірка проводів від контролера або перехід на основні тіні опалення.
Перевірка запобіжників у різних частинах ланцюга. Точне розташування цих елементів можна переглянути в інструкціях користувача.
Нагрівальний вимикач
Ця частина відповідає за вимкнення або включення тіней. Вони можуть працювати як на пару, так і в одному режимі. Також перемикач опалення може запустити режим гриля або конвекції.

У своєму пристрої цей вузол нагадує регулятор потужності. Відповідно, з ним можуть виникнути ті самі проблеми. В основному, виправлення зводиться до первинного діагнозу, щоб усунути проблеми простою тіні. Для цього зателефонуйте на електропроводку від вимикача опалення до кожної тіні.

Після цього ви можете очистити механічну частину пристрою і перевірити його мідні контакти. Якщо очищення контактів не дало належного результату, варто замовити нову деталь.

Вартість фахівця
Якщо ви не наважуєтесь самостійно зробити ремонт, ви можете залучити зовнішнього фахівця. Вартість виклику майстра-електрика побутової техніки буде залежати від характеристик поломки.

Розглянемо приблизні ціни, що мають значення на ринку цих послуг у 2019 році:



Первинна діагностика та дзвінок майстра. Від 500 до 1000 рублів. Деякі майстри роблять безкоштовну діагностику, якщо їм платять за подальший ремонт.
Заміна центрального блоку. Від 1800 рублів, без урахування вартості деталі.
Ремонт / заміна вимикача опалення або регулятора живлення. Від 1100 рублів без урахування вартості деталі (якщо її замінено).
Заміна тіні. Від 850 рублів, без урахування вартості деталі.
Усі ціни базуються на середній вартості послуг у Москві та Московській області. Зателефонувавши до майстра, потрібно врахувати складність розбиття. Наприклад, якщо ваш центральний блок управління не працює, може бути сенс відмовитись від ремонту, оскільки вартість нової деталі може зрости на 50-60% від ціни нової електричної печі.

Самооцінка стану духовки не така вже й складна. Головне - дотримуватися порядку розбирання. При вийманні варильної панелі потрібно бути особливо обережними з проводами. Найкраще відзначити послідовність їх з'єднання за допомогою паперових наклейок. Якщо ви сумніваєтесь у власній силі, зателефонуйте майстру ремонту побутової техніки.

Перемикач режиму.
Контролер температури.
Верхня десятка.
Десятий раунд.
Нижня десять.
Внутрішнє скло.
Вентиляційні отвори (охолодження).
Верхня решітка.
Ручні двері.
Внутрішня справа.
Електронний модуль управління.
Вентиляційні отвори (охолодження).
Дисплей таймера таймера.
Вентилятор охолодження.
Вентилятор конвекції (вид збоку).
Ремонт печей своїми руками
1. Електронний модуль управління електричною духовкою:
Ремонт печей своїми руками. Останні моделі печей оснащені електронним модулем управління.

Завданням модуля управління є управління режимами роботи функціональних вузлів духовки відповідно до програми приготування їжі, визначеної користувачем.

Це працює так:
Вибрано режим приготування їжі.
Встановлюється необхідна температура приготування.
Вибрано загальний інтервал часу приготування.
Двері електричної духовки закриваються, і процес працює.
Електронний модуль управління виконує інструкції відповідно до вибраної програми. Процесор порівнює показання датчиків і відповідно до показань датчиків контролює роботу периферійних пристроїв духовки (електро-духу).

Після закінчення програми, коли програма завершена, модуль управління подасть звуковий або голосовий сигнал, інформуючи про завершення процесу приготування. Як самостійно ремонтувати побутову техніку своїми руками.

Вибір режимів або програм приготування їжі на деяких моделях духовки встановлюється за допомогою панелі управління дотиком, на інших - за допомогою селекторів вибору програми.

Але суть цього не змінюється. Зображення електронного модуля управління духовкою можна побачити

Модулі можуть відрізнятися за зовнішнім виглядом, розміром залежно від виробника духовки. Наприклад, електронний модуль управління (керуюча плата) може виглядати як на сайт (https://liderdom.kiev.ua/)